top of page

Reinigen van centrale verwarmingsinstallaties

Verhoog het rendement van uw cv installatie met de professionele Powerflush methode.

Heeft uw centrale verwarming veel te lijden onder slib, kalk en ander vuil? Wilt u hier op een snelle, efficiënte manier korte metten mee maken? Met de powerflush-methode is uw installatie na slechts één behandeling weer helemaal proper.

Powerflush.jpeg

Waarom cv installatie reinigen?

Zodra uw verwarmingsinstallatie met water wordt gevuld, begint een corrosieproces.

Dit zorgt ervoor dat er slib en klakresten in uw radiatoren, leidingen en ketel terecht komen. Als uw centrale verwarmingssysteem onbehandeld blijft, kunnen verschillende problemen optreden: een lager rendement, warmteverlies en mechanische storingen. De powerflush methode met Fernox producten is de beste manier om deze problemen op te lossen.

Wat is powerflush?

Wyns Alex is gespecialiseerd in powerflush in Vilvoorde en Gent. Een powerflush-machine verwijdert snel en grondig alle slib, kalkaanslag, puin, erosie en ander vuil uit uw volledige cv-systeem: leidingen en boiler. Dit gebeurt aan de hand van een krachtige zoetwaterstroom die door uw systeem gestuurd wordt en al het vuil verwijdert.

Wanneer cv installatie reinigen?

Om met het best mogelijke rendement te starten, worden nieuwe verwarmingsinstallatie vooraf gereinigd met de powerflush methode. In dit stadium wordt gebruik gemaakt van een spoeling met protector om het corosie-effect te vertragen. Op die manier blijft je rendement langer behouden. Nadien is een spoelbeurt om de 10 jaar aangeraden om het rendement van uw verwarmingsinstallatie optimaal te houden. 

Zeer goed resultaat na één reinigingsbeurt

Met de powerflush-methode merkt u na één reiniging meteen resultaat. Uw ketel werkt energie-efficiënter en de algemene prestatie van uw centrale verwarming verhoogt, wat leidt tot minder verbruik. Ook het boilerlawaai wordt verminderd en circulatieproblemen wordt snel en efficiënt opgelost.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Op zoek naar een vakman die deze methode toepast in Vilvoorde en Gent? Dan zit u goed bij Wyns Alex. Bekijk alvast enkele realisaties en krijg een idee van de mogelijkheden van powerflush. Hebt u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte aan te vragen? Neem contact op en u wordt zeker verder geholpen.

bottom of page